Как да изберем подходящите дрехи за дете?

Ние от KidsPlace.bg знаем, че понякога е трудно да се изберат дрехи за нашите деца, особено когато това става онлайн.

Подготвили сме Ви информация и полезни съвети относно избора на дрехи, които смятаме, че ще са Ви от полза, особено ако за пръв път пазарувате.

 

Въвeдение

Най-често родителите искаме децата ни да се чувстват комфортно, да бъдат свободни да се търкалят по пода и да замърсят своите дрешки. Децата най-много обичат това да става, когато дрешките са нови. 🙂

Но в същото време обичаме и когато са спретнати. Дори по време на юношеството функцията, която изпълняват обувките и облеклото, не трябва да се основава единствено на поддържане на външния вид.

Това не означава, че не можем да полагаме усилия да поддържаме децата си добре изглеждащи или, че трябва да насърчаваме небрежността. Но трябва да позволим на нашите деца да имат право на мнение в това, което носят. Като родители трябва да осъзнаем, че що се отнася до децата, трябва да направим комфорта и функционалността приоритетни.

Няма смисъл да се опитвате да поддържате безупречен имидж, ако това означава, че детето ви не може да се забавлява и да бъде дете. В този смисъл много от нас са виновни, че поставяме собствената си суета пред нуждите на нашите деца.

 

Цена на детските дрехи

 

Ние от KidsPlace.bg вярваме, че не е нужно нашите деца да бъдат облечени в най-скъпите и модерни дрехи, последен писък на модатата.

 

И причината е доста проста, а именно, че децата растат много бързо. Скъпите дрехи, които сте закупили само преди няколко месеца, вече могат да не стават на Вашето дете и на практика да са неизползваеми. 

Също така често по-скъпите дрехи са и по-неудобни или ограничават движенията и игрите на Вашето дете. 

 

Затова ние вярваме, че детските дрехи на достъпни цени са по-добър избор за подрастващите малчугани.

 

 

 

Ергономична функция

Ергономичната функция се фокусира върху предоставянето на възможност на децата да се движат свободно. Важно е облеклото на децата ви да се облича лесно, да се разтяга и да има гумени закопчалки.

Трябва да стоите далеч от прилепналите колани, които могат да наранят вашето мъниче.

 

Златни правила

По-долу има няколко „златни правила“ за изграждане на гардероб на всеки – включително този на малките деца:

  • Комфорт, преди всичко. Отървете се от всякакви предмети, които не отговарят на вашето мъниче или които го карат да се чувства неудобно.
  • Ако в гардероба имате дрехи, които са твърде малки, подарете ги на някой друг. Ако са твърде големи, изчакайте, докато детето ви порасне за тях. Избягвайте тъкани, които не позволяват на кожата на детето Ви да диша.
  • Опитайте се да поддържате баланс между ежедневните дрехи и дрехите за специални случаи. Това ще ви улесни да комбинирате и двете. И когато детето ви започне да се облича само, това ще го улесни много.
  • Що се отнася до обувките, изключително важно е обувките на детето ви да се адаптират към краката му. Защо е това? Адекватните обувки предпазват краката на детето ви от деформация и помагат на вашето мъниче да ходи правилно.
  • Уверете се, че избраното от вас облекло е подходящо за вашия географски регион!Това е много важно. Трябва да имаме предвид, че децата ни не могат да носят летни дрехи през цялата година, когато живеем в 4-сезонен регион. 
  • Не прекалявайте с аксесоарите. Те не само могат да бъдат неудобни, но също така могат лесно да се счупят и дори да бъдат опасни. Важно е да бъдете внимателни, когато избирате какви аксесоари поставяте на детето си.

 

„Правилните“ цветове

Въпреки социалния конвенционализъм, няма „правилни“ цветове за момчета или момичета.

 

Родителите са свободни да обличат децата си във всеки цвят, който изберат, защото цветовете, които детето носи, не са това, което определя неговата същност.

Синът ви може да харесва розовия цвят, а дъщеря ви – синия. Или могат да харесват лилаво, зелено или жълто. И това е добре! Облеклото е добър начин за обучение на деца отвъд древните норми, които обществото често се опитва да наложи.

Ключът при избора на цветове на дрехите е да бъдете креативни и да не налагате ограничения. Има много начини за комбиниране на различни цветове.

Резултатът ще зависи от това колко добре знаете как да играете с тях, когато избирате облеклото на детето си. И нека не забравяме предимствата на цветната терапия.

Обличането на малките ви в определени цветове може да повиши креативността им, да подобри настроението и да ги направи по-активни.

 

Сезонни дрехи и обувки

 

Децата трябва да носят дрехи и обувки, които отговарят на времето от годината.

Ако времето е горещо, никога не трябва да обличате детето си в тежко облекло или задушаващи обувки. И по същия начин, не трябва да принуждавате детето си да носи тънки тъкани или къси рокли, ако температурата е твърде ниска.

Правилното обличане според метеорологичните условия е не само въпрос на комфорт, но и въпрос на здраве. Неподходящото облекло може да накара детето ви да настине или да прегрее. И разбира се, може и да донесе лошо настроение на вашето мъниче.

При по-студено време се уверете, че детето ви носи обувки със затворени пръсти. В топлите, слънчеви дни посегнете към сандали, джапанки или платнени тенис обувки.

Важно е здравето и щастието на детето ни да бъдат на първо място, а не изображението, което искаме да си представим.

Когато избираме дрехите, които ще носят децата ни, не трябва да проектираме собствените си вкусове и желания върху тях. По-скоро трябва да оставим дрехите да са отражение на това кои са те.

 

Избор на дрехи за вашето бебе

Когато бебетата са на възраст под 12 месеца, особено важно е да избягвате облеклото с големи презрамки или връзки. Това е така, защото те могат да бъдат уловени или да се хванат за други предмети.

 

Циповете и велкро затварянията трябва да бъдат лесни за отваряне и затваряне и не трябва да търкат или прищипват деликатната кожа на вашето бебе.

 

Също така, уверете се, че всички апликации, картинки и др. украшения, са здраво закрепени към дрехите, за да избегнете опасност от задавяне. Най-добре стойте далеч от дрехите с копчета и ципове.

 

Малките бебета трябва да използват само чорапи или буйки. Поставянето на малки обувки на новороденото може да е изкушение, но не забравяйте, че наистина няма нужда.

Каквото и да сложите на краката на вашето мъниче, трябва да е гъвкаво и добре прилягащо. Що се отнася до проходилките, можете да изберете чорапи или обувки с мека подметка с гумено захващане, за да избегнете инциденти.

Пуловерите и якетата трябва да са свободно прилепнали, за да може детето ви да се движи свободно. Избягвайте предмети, които трябва да преминават през главата на вашето мъниче, освен ако шията не е достатъчно широка, за да се движи без усилие.

Бебетата могат да се притесняват, когато дадено облекло остава над лицето им твърде дълго.

 

Могат ли децата ми сами да избират дрехите си?

Отговорът е да. Това обаче зависи от два фактора: Възраст и личност. Децата могат да започнат сами да избират дрехите си, когато са в състояние да разсъждават и могат да различават цветовете, тъканите и собствените си вкусове.

Що се отнася до избора на облекло за вашите деца, винаги трябва да слушате какво казват те самите за това.

Ако възникне разногласие, избягвайте да влизате в спор. По-добре е да обясните защо определени дрехи или обувки не са подходящи за случая.

По този начин ще помагате на малките си да използват логиката и да разработват критерии. Разбира се, избягвайте твърдостта и дайте възможност за гъвкавост, когато е подходящо.

Когато дадете възможност на децата си да изразят вкусовете си и да изберат дрехите си, това повишава автономността. Също така допринася за формирането на личността им.

Ако откажете на детето си възможността да има думата, вие ограничавате креативността и увреждате самочувствието. Когато вземете предвид мнението на вашето мъниче, вие създавате чувство за отговорност и показвате уважение.

Децата имат безкраен набор от идеи. Ако им позволим да развият креативността и въображението си в ранна възраст, тогава те няма да се страхуват от противоречия в бъдеще.

Като родители, ние винаги искаме най-доброто за нашето семейство и искаме да ги предпазим от подигравки. Въпреки това, слушането на нашите деца често може да ни отвори ума и да разсее много от нашите предразсъдъци.

Не забравяйте, че въпреки че има основни правила относно това кое облекло е подходящо в даден момент, все пак трябва да даваме възможност за забавление и творчество.

Благодарим, че отделихте от времето си за тази статия. Надяваме се, тя да е била полезна! 

Какво мислите Вие? Ще се радваме да ни оставите коментар по-долу. Също така, можете да разгледате богатия асортимент от детски дрехи в нашия онлайн магазин. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

[]