Плюшени играчки

Показване на 1–12 от 66 резултата


Плюшените играчки са меки играчки под формата на плюшени животни или кукли. Те са създадени, за да предизвикват чувства на топлина и комфорт, понякога с придружаващи ги умалителни фрази или песни от страна на собствениците им.

 

Те често носят изображение на животно, което традиционно се свързва с продукта, като плюшено мече например. В последно време се появиха нови видове, отразяващи нови и стари културни влияния, които могат да се основават на плюшени детски герои, виждани в популярни филми или телевизионни програми , или на нови герои, взети от литературни източници, като книги или стихотворения.

 

Какви видове плюшени играчки има?

Съществуват различни видове плюшени играчки - от плюшени мечета до еднорози. Някои от най-популярните дизайни на плюшени играчки включват герои от филми и телевизионни предавания, като "Играта на играчките" и "Замръзналото кралство". Плюшените играчки са популярни и сред децата, тъй като могат да се използват за дрямка или приказки преди лягане.

 

Безопасност при игра с плюшени играчки

Повечето плюшени играчки са безопасни за игра, но родителите винаги трябва да проверяват етикетите, преди да ги дадат на детето. Някои плюшени играчки могат да съдържат малки части, които могат да представляват опасност от задушаване за по-малките деца. Също така е важно да се уверите, че плюшените играчки се почистват редовно, тъй като те могат да привлекат прах и бактерии.

 

История и произход на плюшените играчки

Първите плюшени играчки са шити на ръка в Европа през XIX век, като са използвани остатъци от плат. Технологичният напредък по време на Втората световна война обаче довежда до масово производство с помощта на машинни шевове. Плюшените играчки се използват за детска игра, но са популярни и сред възрастните, както като самостоятелни декоративни предмети, така и след раждането на рок звезди или спортни личности.

 

Най-разпространеният вид е мека плюшена кукла, която наподобява човешко бебе с преувеличени черти като големи очи, подпухнали бузи и нос с копче.

 

Класическите плюшени мечета от 30-те и 40-те години на миналия век се произвеждат и днес. Те са изработени така, че да приличат на мечета, но потенциално могат да съдържат всичко, освен пластмасови топчета (което би ги направило опасни). Процедурата по пълнене изисква внимание, за да се скрият всички свободни влакна, които иначе могат да се закачат за деликатни тъкани при изваждането им.

 

Плюшените животни-играчки не са предназначени само за игра; те могат да бъдат събирани от много лица, творещи се в една или друга интерактивна среда.

Защо да закупите плюшени играчки от Kidsplace.bg?

  • Има много причини да купите плюшени играчки от Kidsplace.bg, но някои от най-важните са:
  • Разполагаме с богат избор от висококачествени плюшени играчки от известни марки.
  • Предлагаме страхотни цени на всички наши продукти, така че можете да получите най-добрите оферти за най-новите плюшени играчки.
  • Изпращаме поръчките бързо, така че можете да получите новата си играчка възможно най-скоро.
  • Освен това предлагаме 100% гаранция за удовлетвореност от всички наши продукти, така че можете да сте сигурни, че получавате възможно най-добрата сделка.
  • Ако търсите нова плюшена играчка, която да добавите към колекцията си, не забравяйте да разгледате Kidsplace. bg днес. Няма да останете разочаровани!
[]