Защо да купуваме дървени играчки?

Melissa & Doug - Дървено дидактическо влакче за нанизване и бутане

С толкова много различни играчки, от които да избираме, като родители сме смазани, когато се опитваме да решим какво да купим за нашите деца.

В идеалния случай играчката трябва да бъде безопасна, достъпна и издръжлива, да не говорим и, че има трябва да има някаква роля в развитието на умствените и физически умения.

Докато пластмасовите играчки са разнообразни и лесно достъпни, дървените играчки често се пренебрегват.

Те всъщност имат много предимства и лесно се сравняват с лъскавите, интерактивни пластмасови играчки.

Ето шест причини защо да изберете дървени играчки. 🙂

1. Дървените играчки насърчават въображаемата игра

 

Едно от основните предимства, които дървените играчки имат, е, че те изискват от детето да използва собственото си въображение, за да играе.

Играта в началните етапи на детето, е от решаващо значение за неговото развитие и растеж. В днешно време има безброй играчки, които могат да взаимодействат с детето ви.

Проучванията обаче показват, че играта с въображение, е от решаващо значение за познавателните способности на детето.

Дървените играчки нямат електронни части или гласови команди, които да инструктират детето ви какво да прави.

По този начин, те позволяват на детето ви да използва собствените си умения за разсъждаване, относно това кои дейности смята за подходящи.

Ролевата игра и въображаемата игра също ще стимулират различни видове интелигентност като емоционални, мислещи и социални умения.

Някои от класическите дървени играчки, като пъзели и градивни елементи, помагат на децата с броене, развиване на двигателни умения и решаване на проблеми.

Децата също започват да упражняват фината си моторика и координацията на очите и ръцете си с дървени играчки, вместо просто да натискат бутони и да гледат.

2. Дървените играчки са природосъобразни

 

Искате ли да изиграете своята роля в опазването на нашата среда? Най-общо казано, дървените играчки са по-екологични от пластмасата поради своята биоразградима всъщност и способността да се рециклират.

Вместо да пълните сметищата с изкуствени продукти, можете да си купите играчки за детето си, които да върнат на околната среда.

Всеки път, когато подарявате на детето си дървена играчка, вие играете своята роля в спасяването на нашата планета и в резултат предавате тези ценности на вашето дете.

Като органичен, възобновяем и устойчив продукт, разбира се, дървените играчки са много по-екологичен вариант от пластмасата.

 

3. Дървените играчки са по-безопасни

Rex London - Образователни картонени кубчета - Цветни създания
Основната грижа на всяка майка е безопасността на детето. Дървото наистина е по-безопасна алтернатива на пластмасата или метала, тъй като децата имат склонността да слагат всичко в устата си.

Жалко е, че пластмасовите играчки, особено евтино направените, могат лесно да се счупят, като потенциално оставят остри ръбове и малки части, които могат да навредят на вашето дете.

Ето защо, ако се притеснявате за безопасността на детето си всеки път, когато играе с играчките си, по-добрият вариант е да им подарите висококачествени дървени играчки.

Дървесината, здрава за сравнение, предлага по-малък риск по този начин. Не само дървените играчки са по-безопасни, но и са от полза за здравето и благосъстоянието на вашето дете.

 

4. Дървените играчки са много по-трайни

Нека си признаем: Децата не са съвсем внимателни, когато става въпрос за игра с играчки. Пластмасата е малко издръжлива. Боите и стикерите, използвани в много пластмасови играчки, често избледняват или се разкъсват.

От друга страна дървените играчки са изключително издръжливи и могат да бъдат пребоядисани или пребоядисани, за да изглеждат като нови.

Това ги прави екологични и могат да компенсират малко по-високите разходи при първоначално закупуване. Дървесината не се разпада, не се разбива и може да издържи много по-дълго време.

Поради това, дървените играчки имат дълъг живот и могат да бъдат предадени на по-малки братя и сестри, роднини или приятели. По този начин, със сигурност ще получите добра стойност и живот от тези отлични играчки.

5. Дървените играчки са по-евтини

Да, правилно прочетохте. Докато първоначалните разходи при закупуването на дървени играчки, са по-големи от тези за пластмасовите , продължителността на живота на дървената играчка е значително по-голяма от тази на пластмасовата.

Вместо да се налага да продължавате да купувате една и съща пластмасова играчка, защото се чупи лесно или да купувате нови батерии, дървената играчка може да оцелее десетилетия.

Това означава, че можете да предавате играчки и да ги използвате повторно, спестявайки пари в дългосрочен план.

Освен това играчките без батерии и електрически компоненти, са много по-лесни и по-евтини за поддръжка. Докато краткосрочните разходи са по-големи, дългосрочните разходи ще спестят голяма сума пари на вашия джоб.

6. Вечен вид и усещане

Децата обичат да опипват различни тежести и текстури. Пластмасата не дава същото усещане и сензорно изживяване на детето, както дървената играчка.

Има определено усещане, което идва с триене на ръце върху добре изработен дървен предмет и децата знаят това по-добре от всеки друг.

На всичкото отгоре, това усещане има вечен елемент, който дървените играчки добавят към една стая. Този модерен външен вид и простота добавя перфектен декор към всяка стая.

 

В заключение

 

Дървените играчки са по-устойчиви, по-благоприятни за околната среда и по-здравословни за децата в развитие и физически поради високите нива на токсични химикали, участващи в производството на пластмасови играчки.

Дървените играчки също не са нелепо скъпи, така че това е нещо, което всички можем да си позволим.

Това не означава, че всички пластмасови играчки са лоши. Пластмасовите играчки все още могат да имат своето място в кутията за играчки.

 

Винаги е добра идея да помислите относно издръжливостта и образователната стойност на играчките преди покупката.

 

Хареса ли ви статията?

Надяваме се, че тази статия е била полезна. В случай, че решите да купите дървени играчки и да откриете техните предимства от първо лице, можете да разгледате нашите предложения.

Ще се радваме да споделите вашето мнение с нас. 🥳

Купи качествени дървени играчки

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

[]